Maak kennis met de opa van alle bieren
De oude nieuwe drank komt oorspronkelijk uit Egypte, meer dan 1000 jaar oud

The Wealth of Health

Fermentatie voegt niet alleen probiotica, spijsverteringsenzymen en elektrolyten toe, het verbruikt ook alle natuurlijke suikers terwijl het zijn eigen gezondheid maakt en postbiotica geeft.

Door het specifieke proces van lacto-fermentatie ontstaat een unieke combinatie van vitamines en mineralen die een stimulerend effect hebben op het lichaam.

Gefermenteerde dranken zijn rijk aan vitamine B, B2, PP en verbeteren de stofwisseling door een gezonde darmflora te introduceren. Het stimuleert de celuitwisseling en de revitaliserende werking verbetert de prestaties, weerstand tegen infecties en verhoogt de vitaliteit.

Brussels Kvas heeft 3 keer minder calorieën dan in 1 appel !!!

Brussels Kvas heeft 10 keer minder suiker dan in Coca-Cola !!!

Niet gepasteuriseerd!

Het leeft, de gisting gaat nog steeds door in een fles. Als je kvas meteen consumeert, zal het zoet en licht sprankelend zijn. Terwijl het blijft gisten in uw koelkast, worden uw kvas droog en sprankelend als een champagne!


In Tradition We Trust

Vergisting is zo oud als het leven zelf.

Al duizenden jaren maken mensen gebruik van het fermentatieproces. Het vroegste bewijs van een gefermenteerde drank, gemaakt van fruit, rijst en honing, dateert van 7000 tot 6600 voor Christus. De gefermenteerde drank die werd opgetekend in de geschreven geschiedenis van het oude Egypte, die tegenwoordig het Vroege Bier wordt genoemd, was eigenlijk kwas. Kvass werd het meest populair onder Slaven, het is al sinds de middeleeuwen een algemeen drankje in Oost-Europa.

Het woord kvass is afgeleid van Oudkerkslavisch квасъ van Proto-Slavische * kvasъ ('zuurdeeg', 'gefermenteerde drank') en uiteindelijk van Proto-Indo-Europese basiskwat. Meestal wordt het gemaakt van roggebrood, maar het kan ook van gerst, groenten en fruit.

Het was onze wens om een nieuwe, unieke drank te creëren op basis van de beste recepten uit de oudheid, gecombineerd met een eeuwenoude expertise van Belgische brouwers die moderne technologie gebruiken en toch vrij houden van chemische supplementen.


Totally handmade product

Elke fles werd aangeraakt door een menselijke hand

We brouwen onze kvas op kleine schaal met traditionele fermentatietechniek. Het volledige proces is handmatig, we steken veel liefde en passie in elke batch.

Fermentatie is een levend proces, het hangt af van verschillende criteria, daarom is elke batch een beetje anders, elke batch is uniek.

What is the taste like?

Hier zijn enkele getuigenissen van voedseldeskundigen en journalisten:

"Tried this lovely low alcohol drink Brussels Kvas! Brewed using rye and barley to an ancient recipe which goes back to Egyptian time. Very refreshing and naturally low in alcohol."  - Simon Vernon, Food Professional UK

"Brussels Kvas is naturally fermented drink, got plenty of depth and is slightly effervescent like a really good kombucha. We tried it @IFE and it is delicious." - Lisa Harris @ Alexandra Hayes, Food Consultants, UK

"Son goût rappelle celui d'une bière blonde mais plus doux, sans être trop sucré pour autant. Difficile de trouver un élément de comparaison familier, mais c'est pétillant, frais, et  désaltérant. L'expérience est concluante!" - Matthias Bertrand, Journaliste @ilico.be

"A refreshing and bracing savory, slightly citrusy taste with a hint of pomegranate." - Igor, Brussels Kvas


0
 .